Investeren in early-stage startups


Meedoen in Silicon Valley

Investeren in early-stage startups


Meedoen in Silicon Valley

Introductie

De meeste waardevermeerdering is tegenwoordig te behalen bij ondernemingen voordat ze naar de beurs gaan. Niet nadat ze al een beursgang (IPO) hebben gemaakt.

Een hoop veelbelovende startups en ondernemingen zijn gestart en starten nog steeds buiten Nederland. En dan voornamelijk in de tech hotspots van de Verenigde Staten. zoals het allombekende Silicon Valley. Maar als Nederlandse investeerder is het niet gelijk heel makkelijk om te investeren aldaar.

Private Equity

Juist bij jonge (early-stage) startups is de potentie het grootst, maar ook het risico het hoogst. Daarom is spreiding hier nog belangrijker dan bij al reeds succesvolle ondernemingen. Bij early-stage ondernemingen begint in onze ogen een goede spreiding pas vanaf 50+ ondernemingen.

Criteria

Startups waarin een participatie genomen wordt dienen aan de volgende eisen te voldoen:

  • Ervaren Founders
  • Betalende klanten met een geprojecteerde ARR van € 300.000 (jaarlijkse terugkomende omzet) op basis van de laatste maand
  • B2B of B2E: de onderneming moet gericht zijn op het leveren van diensten aan bedrijven of enterprises. Hoewel de potentie van B2C (diensten aan consumenten) vaak hoger is, is de kans om het een succes te laten worden onevenredig kleiner

Wat wil het Spark Fund Private Equity doen?

Wij willen de participatiekracht van meerdere individuele investeerders bundelen in 1 fonds. Met die gebundelde kracht stappen we dan naast VC’s in. En dan voornamelijk in Seed en Series A rondes. Door de bundeling bezit iedere participant een deel van niet 3, maar 100+ verschillende bedrijven. En dat al vanaf € 10.000,-.

Interesse in een dergelijk fonds?

Wij horen graag of u interesse heeft in een fonds die u helpt om gebundeld participaties te nemen in veelbelovende startups uit het buitenland.

Naar het Fondsen Interesseformulier

Let op: Dit is nog geen aanbieding tot participatie. En dus ook geen verplichting tot participatie van uw kant. U zit dus nergens aan vast.

Bij voldoende animo in de markt zullen wij Spark Fund Private Equity opzetten. Natuurlijk wordt het fonds opgericht binnen de bestaande Nederlandse regelgeving. Dat betekent ook dat het fonds onder een geregistreerde beheerder bij oprichting wordt aangemeld bij de AFM. Op dat moment ontvangt u van ons alle relevante documentatie en een inschrijfformulier. Pas bij het insturen van het inschrijfformulier gaat u een verplichting aan.